Сите права се задржани ЈОУ Градска библиотека „Борка Талески“ Прилеп

Корисни врски

 

Врска кон Локалната самоуправа

Локална самоуправа Прилеп

 

Врска кон Министерството за култура

Министерство за култура на Република Македонија

Национална и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ Скопје

Национална и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“  Битола

Читална 1000 книги

Скопје

Национална установа

Завод за заштита на спомениците на културата и Музеј

Прилеп

 

Јавна научна установа

Институт за старословенска култура

Прилеп

Јавна Општинска Установа

Градска библиотека

„Борка Талески“

Прилеп

Бидете со нас на: твитер gplus_сликче

Изработена од GIM WEB TEAM

24.11.2013 во просториите на библиотеката

Поетско другарување - „Поетско пладне“

 

Клубот на литературни творци од Прилеп и Градската библиотека „Борка Талески“ беа домаќини на „Поетското пладне“, поетско другарување на автори од повеќе градови во Македонија.

Исто така се промовира и муралот во библиотеката од ликовниот уметник Методи Исков со мотиви од знаменитостите на Прилеп и околината.

Поетски занес, лирски трепет, уметничко доживување, прекрасна дружба и убава музика.

Погледнете ги фотографиите кои ќе останат во спомен од оваа прекрасна дружба.

(Текстот и фотографиите се преземени од Facebook профилот на Клубот на литературни творци од Прилеп)